CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 25, 2010

~dirisik...bertunang....bernikah~

salam kwn2 yg aku suka♥♥♥~ ok...title entry untuk kali ni msti wat kwn2 berfikir dan tertanya2,ape maksud tersirat disebalik "3 perkataan keramat" ni kn...ok......entry kali ni bkisah tntang "risik,tunang dan nikah"...TAPI...sume ni xde kene mengena dlm hidup aku....SEBABNYA aku masih belum ade calon utk ke arah itu....sadisss~hehehehe~

♥♥♥alkisahnya~sepanjang tahun ni (walaupun baru 2bln je berlabuh)...byk cerita2 bahagia yg sampai ke telingaku......tak lain xbukan,tentang sahabat2 dan kenalan yg disayangi yg sudah mule bersedia ingin melangkah setapak ke alam kematangan sebuah kehidupan sebagai insan dan wanita sempurna dlm hidup ni.......ecehh~♥♥♥

♥♥♥mula2...berita tentang kwn aku....RINI....da lame xjumpe dgn RINI....tup2...da btunang n soon dlm bln 3 ni,insyaAllah bakal "bernikah" dgn pilihan hatinya~kira dlm geng2 arau ni,dia paling advance la....RINI tlah mengalahkn takhta kakak2 len dlm DBS...hehehe~tahniah syg..alhamdulillah...seru utk alam rumah tangga da memanggil2 utk mu...hehehehe~♥♥♥



♥♥♥
2minggu lepas pula...sahabat sepermainan zmn sekolahku pula mengkhabarkan berita yg si DIA dan keluarga sudah datang menghantar cincin sebagai tanda merisik~aissshh~bertuah badan....ingin diikat...takut cik kak kita sorang ni lariiii jauh disunting insan lain..hehehehe~TAHNIAH juge aku ucapkan SHIDA~moge ikatan yg disimpul akn terikat rapi dan kemas sehingga kamu berdua disatukan~amiiiin~♥♥♥


♥♥♥ cerita ter
baru yg aku dengar...kire story ni boleh diibaratkan mcm blueberry tart buatan jiah yg baru je keluar dari mulut ketuhar la katakan...hehehe~...my sis kat satu tempat ni dulu bakal "bertunang" dgn abg sayangnya...insyaAllah perancangan ke arah itu akan diadakan pada bulan JUN depan....siapa cik kak sorg ni n kat mana kami bersama,xleh la nk gtau....masih perlu dirahsiakn butir2nya demi menjaga privasi tuan empunya diri~hehehehe...moge2 hubungan kamu berkekalan ye cik kak~kawen cepat2...bkn muda da pon kan...hahahaha~gurau je...♥♥♥

♥♥♥ haa...ni tak lupa juga sahabat terbaik ku...NAZIHAH ...haaa...antara 3 perkataan yg aku usulkan diatas ni pon belum ade kene mengena dgn jiah...TAPI...perancangan utk masa depan dah dibayang2kn oleh si DIA...SEBABNYA....si DIA da xsabar katenye nk berkawen...hehehe~ sabar ekk EN.MOHAMAD.... kekekekeke~ ade jodoh,akan dipermudahkan hubungan kalian dgn sebuah ikatan suci yg dinamakan perkahwinan....ade rezeki,aku lah bakal menjadi pengapit korang kan...hehehe~~♥♥♥


~pelamin merah idaman nazihah~hehehe~memandai x aku ni!!

haaiiii~seronokkk mendengar perkhabaran gembira ni....semua sudah menjadi matang....matang melayari kehidupan...bersedia utk memikul tanggungjwab...dan bersedia utk berkongsi hidup,suka dan duka bersama2 insan yg mereka sayang....masa berlalu dengan pantas....semua da mula memahami tanggungjawab mereka sebagai insan di muka bumi Tuhan ini....Alhamdulillah~

haaa.....da xleh noty2 tau kwn2....

sahabat2 kecintaanku~dengarlah kwn mu ini berpesan...buang segala rajuk,ego,cemburu,amarah dan segala sifat negatif yg ade dlm diri kalian terhadap pasanganmu...tidak perlu bertelagah hanya keran perkara kecil...SEBABNYA....kamu semua sayangkan pasangan kamu kn...jaga dan bajai hubungan kalian dgn kisah2 bahagia yg sedang dan bakal kamu hadapi sepanjang hubungan kalian....





aku pula masih bersendiri....dan aku teringat kata2 seorang sahabat..."masa pantas berlalu,jodoh tak sampai2..."hahahaha~TAPI tidak perlu dirisaukn...Allah itu Maha Adil....aku percaya...telah diciptakan seseorang insan utk ku...untuk aku mengecapi bahagia seperti insan lain....jodoh itu akan tiba bila sampai waktunya kan...sabarlah hati~melihat kebahagiaan sahabat2 ku sedikit sebanyak mengisi kekosongan jiwa....hehehehe~



♥♥♥....."MR.RIGHT"....i'm here...kekekekekke~♥♥♥

oklah....sudah tidak larat utk berceloteh pnjang lagi~
harapan kepada kawan2ku...aku doakan moge perhubungan yg disimpul antara
KAMU dan si DIA akan kekal bahagia sehingga ke akhirat.....amiiiin~


".....jangan ambil hati akan satu kesilapan yg dilakukan pasangan kamu,sebaliknya kenanglah seribu kebaikan dan pengorbanan yg dilakukan mereka demi melihat sebuah senyuman dibibirmu...♥♥♥"


11 comments:

bAizU

hehehehehe~

Nazihah M.Yunus

kjhjkhj

bAizU

apa kau merepek ini haaa~
lalalalala~

Nazihah M.Yunus

salam...hehe... sy suke entry ini...

perasaan hati membuak2 nak kawen..haha..gtal! xsbar nk suh ko jd pengapitku...
neway, i do feel the same thing as u..really happy for them!!

rini, shidah n luvly sis..hehe

for me, lg 4 ke 5 thun lg kot~ sabar ye NAzihah..hahaha...ahh, pelamin merahku..(kau sentiase memahamiku sahabat~)

n tuk baizu syg!! bersabar... sme ni dah ditetapkan syg...as i said b4.. " perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik~ "
Allah Maha Mengetahui akannya..

Lupekan sme kisah silam tu.. chill!! haha..
mungkin kita dah matang, tapi masih ade yg di luar sane berfikiran cetek n xbrape nak matang... die rase die dah cukup matang.. tapi sebenarnya tidak ye kawn2... sooo desperate....! MAAF tuk kate2 ini..tp bg menyedarkan kebanyakan lelaki diluar sane...

baizu, aku tetap sayang kamoo!!!

bAizU

hehehehe~
terima kasih kawanku~
kau amat memahamiku~
moga ape yg dikatakn menjadi kenyataan....

to all kwn2 lelaki di luar sana~
ingatlah bahawa hidup ini bukan utk kebendaan semata2....
hargai perasaan anda..sama seperti anda menghargai perasaan org lain...
hehehe~
xsalahkn nk nmpk muda tapi biarlah muda dgn kematangan...
jgn ikut nafsu semata...

k...take care~

Anonymous

poyo..ingat diri dah perfect..

bAizU

xperlu lah nk mara ye pd yg xdikenali ni~
sy terima kate2 tu sbg perangsang~
sy xrase sy perfect...
sy akui sy ade kelemahan gk...
tp anda rase anda perfect utk berkata begitu???
terima kasih atas perhatian utk membaca post ni~
hehehehe~
smile~

syanaim

::hahha..amboi..entry anda..btw suka rings tu nak minta ngan my fiancee mcm tu lah..btw..akn ader jodh insyallah akn dtg..::

Abe Annahl

weh, sume nk kawen.
ak pong nk kawen jugok
muahahahahaha :p

fani cun

setuju sangat dgn entry neh..jodoh rahsia Allah. tak kan lari gunung dikejar..

bAizU

anal~
gatal nk kawen da ekk~
cari calon cpt...

yup mizz fani~
if ade jodoh xke mana...
if xde jodoh,redha kan je..
ok...
chill~
hehehehe~